• Waarom meedoen?

  Deze challenge zit vol nieuwe ervaringen. Benieuwd welke?

  Gezondheid

  Positive Health

  Tot voor kort was de definitie van gezond: "Iemand die niet ziek is." Inmiddels weten we wel beter. Je kunt je ook prima gezond voelen, als je een (chronische) ziekte hebt. Het Institute for Positive Health heeft een nieuwe definitie van gezondheid gepresenteerd, waarmee wij ook zullen werken in de challenge.

  Mensgericht

  Design Thinking

  Bij het ontwikkelen van nieuwe diensten of producten, ook voor de zorg, willen we steeds vaker de mens centraal stellen. Design Thinking is een ontwerpmethode waar je begint met de behoefte van degene die jouw product of dienst gaat gebruiken. Deze challenge staat helemaal in het teken van deze methode.

  Menselijk gedrag

  Ontwerpen voor gedragsverandering

  Een hamburger als tussendoortje. We weten dat het niet gezond is, maar doen het toch. Mensen zijn er erg goed in om tegen beter weten in te handelen. Door te werken met Ontwerpen voor Gedragsverandering, leren we jullie hoe je menselijk gedrag daadwerkelijk kunt veranderen. Lukt het ons om mensen anders te laten kiezen?

  Zelf-regie

  Mensen aan de knoppen

  We gaan in deze challenge op zoek naar oplossingen, waarmee we inwoners van de regio Utrecht in staat stellen om zelf gezonder te leven. Hoe kun jij ze de knoppen geven om deze keuzes beter te maken? Onze coaches en experts helpen je op weg.

  Gemengde teams

  Werken met verschillende achtergronden

  In deze challenge werken studenten samen met diverse achtergronden. Creatieve studenten, ontwerpstuoenten, zorgstudenten en maatschappelijke studenten. Juist door de verschillen kunnen we echt snel tot goede ideeën komen, die perfect passen bij de mensen in de stad.

 • Het programma

  Maandag 19 november (10.00-17.30u)

  Maandag beginnen we met de kick-off van de Healthy Living Challenge. Je hoort hier alles wat je moet weten om de week door te komen, je ontmoet de coaches en je leert al direct meer over Design Thinking - de werkwijze van deze week. Je maakt je team, het liefst zo divers mogelijk, om mee te gaan werken.

  Dinsdag 20 november (09.00-17.30u)

  Dinsdag ga je een wijk van Utrecht in, op zoek naar de inwoners en hun persoonlijke verhalen. Aan de hand daarvan kies je voor welke doelgroep je verder gaat werken. We begeleiden je uiteraard in hoe je deze gesprekken het beste kunt doen.

  Woensdag 21 november (09.00-17.30u)

  Woensdag maken we de stap naar ontwerpen. We introduceren je in het vakgebied van Ontwerpen voor Gedragsverandering, een manier van ontwerpen speciaal gericht op het veranderen van menselijk gedrag. Na het toepassen van deze manier kun je met je eerste ideeën terug de wijken in om te onderzoeken of ze gaan werken.

  Donderdag 22 november (09.00-17.30u, mogelijkheid door te werken in avond)

  Op donderdag brengen we je in contact met de gezondheidsprofessionals. Zo kun je je ideeën ook aan hen voorleggen en krijg je snel waardevolle feedback om je idee verder te brengen. De rest van de dag werk je aan het uitwerken van je idee tot concept. Onze ervaring is dat dit de dag is dat de teams graag wat langer doorwerken, zodat ze vrijdag met een goed concept kunnen beginnen. Onze coaches zijn tot zeker 20u beschikbaar voor ondersteuning.

  Vrijdag 23 november (09.00-15.30u)

  Vrijdag beginnen we met een try-out sessie; door je concept te pitchen aan ontwerpers uit het werkveld krijg je nog meer waardevolle input. De rest van de dag werk je aan de laatste elementen van je concept en de presentatie ervan.

  Vrijdagavond (15.30-18.30u)

  We eindigen de Healthy Living Challenge met eindpitches. We werken de hele week al met pitches, zodat je op vrijdag geoefend bent. Hier is iedereen die betrokken is (alle deelnemers, coaches, opdrachtgevers, partners, maar ook vrienden en familie) welkom om te komen kijken naar de resultaten. We eindigen met een borrel om te vieren wat er allemaal gebeurd is.